DEM Parti Kurdistan'da aralıksız çalışıyor

31 Mart yerel seçim çalışmalarını kesintisiz sürdüren DEM Partililer kent kent, sokak sokak, ev ev halkla buluşuyor.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

DEM Parti, Wan’ın Ebex (Çaldıran) ilçesinde halk toplantısı yaptı. Toplantıya, Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt ve DEM Parti milletvekili Zülküf Uçar’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Yüzlerce kişinin yoğun kar yağışına rağmen katıldığı toplantıda konuşan Ebex Belediye eşbaşkan adayları Hatice Atabay ve Fetah Hasçelik, ilçenin sorunlarına çözüm olacaklarını belirtti.

Wan Belediyesi eşbaşkan adayı Neslihan Şedal ise, “Eğer amaçları bu halkın sorunları çözmekse, bu sorunlar niye çözülmüyor? 31 Mart’ta faşistlere öyle güçlü bir cevap vereceğiz ki, bir daha kentlerimizi talan edemeyecekler.

Erdoğan, ‘Siz bize oy verseniz de vermeseniz de ben size yol yapacağım, su vereceğim’ diyordu. Ama hala yapmadılar. ‘Çocuklarınızı istihdam edeceğiz’ diyordu. Niye çocuklarımız şehir dışında çalışıyor? Neden bu topraklarda göç yaşanıyor? Çünkü bu halk üzerinde, kadınlar, gençler üzerinde kirli bir politika yürüyorlar. 31 Mart’ta biz kalacağız, kayyum gidecek” dedi.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt da kayyumları göndereceklerini belirtti.

DEM Parti milletvekili Zülküf Uçar ise, şunları dile getirdi. “Bizler açısından aynı zamanda Kürt halkının iradesinin, mücadelesinin sandığa yansıyacağı bir seçimdir. Kurdistan’dan kayyımların gönderileceği bir seçim olacak. Hak etmediği koltuğa oturan hırsızları gönderme zamanıdır. Hakketmedikleri koltuğa oturdular ama Kürt halkı Kurdistan’ın her yerinde bu kayyımlara ve peşkeş politikalarına gereken cevabı verecek. Bu halk yüz yıl direndi yine direnecek ve sizi gönderecek”. 

 

RIHA 

Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde DEM Parti eşbaşkan adayları Rahşan Yazar merkeze bağlı mahallelerde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Halkla buluşan Rahşan Yazar, hasta ziyaretleri gerçekleştirdi. Eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise kırsal mahalle çalışmalarına sürdürdü. Gîrê Sirk kırsal mahallesinde halkla buluşan Kahraman, yerel yönetim politika ve projelerini anlattı.

 

HALİLİYE 

Merkez Haliliye ilçesinde ise Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Gülşen Özer, Celalettin Erkmen ile Haliliye ilçe eşbaşkan adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı Riha’da faaliyet yürüten yerel basın kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Veteriner Hekimler Odası, Tabipler Odası, Urfa Danışma Kurulu ve Urfa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. DEM Parti Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Celaledin Erkmen, belediyeye ait tüm gelir giderin düzenli olarak şeffaf bir şekilde halkla bölüşüleceğini söyledi.

 

EYYÜBİYE 

Merkez Eyyübiye ilçesi DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Halil Akbaş ve Adalet Eriş, Buğday Pazarı esnafı ziyarete bulunarak sorun ve önerilerini dinledi. Eşbaşkanlae DEM Parti için destek istedi. 

 

CURNÊ REŞ 

Yoğun yağışın hakim olduğu Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde DEM Parti'nin seçim çalışmalarına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve kent Milletvekili Ömer Öcalan da katıldı. Curnê Reş'in tarım kenti olmasına rağmen yurttaşların mevsimlik tarım işçisi olarak başka kentlere gitmek zorunda bırakıldığını anlatan Öcalan, "Birlik olarak Curnê Reş belediyesini aile belediyesine çevirenlerden kurtarıp halkın belediyesi yapmamız lazım" diye konuştu.

DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ise kırsal mahallelerde kadınlar ile bir araya geldi. Ev ev dolaşan Uçar ve beraberinde kadınlar, DEM Parti'nin kadınlar için yerel yönetimlerde hayata geçireceği projeleri anlattı.

 

HEWAG 

Hewag (Bozova) eşbaşkan adayları Aygün Kapıkayalı ve İsmail Yıldız Damlîce, îkîz, Tosîn, Qanlîawşar kırsal mahallelerini ziyaret etti.  

AMED

DEM Parti 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Sûr’un Kozan, Sati ve Arzuoğlu kırsal mahallelerinde Amed Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça, DEM Parti Sûr Belediyesi Eşbaşkan adayları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, DEM Parti il ve ilçe örgütü üyeleri ile evlere çat kapı ziayaretlerde bulundu. Partililere ilgi yoğundu. Ziyaretlerde halkın sorunları dinleyen eşbaşkanlar 21 Mart’ta gerçekleşecek olan Amed Newroz Mitingi’ne çağrıda bulundu.

Ziyaretlerin ardından Sûr’un Zarova Mahallesi’ne gelen katılımcılar Newroz ateşi yaktı. Ateşin etrafında halaya duran kitle “Be Serok Jiyan nabe” sloganları attı.

Halk katılımcıları zılgıtlarla uğurladı.

FARQÎN

DEM Parti Farqîn (Silvan) ilçesinde de ziyaretlerini sürdürdü. Ziyaretler kapsamında yapılan kırsal mahallelerde yurttaşlar tekerler ile ateş yakarak Newroz kutladı. Newroz kutlaması söylenen stranlar eşliğinde çekilen halayla son buldu.

Yine eşbaşkan adayları burada yurttaşları 21 Mart’taki Amed Newrozu’na davet etti. 

MÊRDÎN

Şemrex  (Mazıdağı) Belediye Eşbaşkan adayları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir, halk buluşmalarına sürerken, merkez Kayalar Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi. DEM Parti İlçe yönetiminin de eşlik ettiği halk buluşmalarında yurttaşların şimdiden kararlarını DEM’den yana verdiklerini belirten eşbaşkan adayları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir,, “Halkımızın bu tutum ve duruşu gösteriyor ki bizler şimdiden kararımızı vermiş ve kayyımları göndermeye kararlı olduğumuzu görüyoruz. 8 yıldır halkımıza götürmek istediğimiz hizmetler kayyım yönetimi ile ellerimizden alınmıştır. Ama artık buna izin vermeyeceğiz. Halkımız her zaman olduğu gibi bu seçimde de kendi iradesinden taviz vermeyecektir” dedi.

Qoser (Kızıltepe) ilçesinde ise, Eşbaşkan adayları Hamdiye Bilek Turğay ile Zeyni İpek, çalışmaları kapsamında hayvan Pazar, hal esnafı ile tekstil işçilerini ziyaret etti. 20 Mart günü Qoser’de düzenlenecek olan Newroz kutlamasına davette bulunan Eşbaşkan adayları, yurttaşlardan destek istedi.

Qoser’de iftar saatinde ise, eşbaşkan adayları kadın seçim irtibat bürosunda yurttaşlarla bir araya geldi. Eşbaşkan adayları, kadınlara hitap ederek, 31 Mart yerel seçimlerinin en büyük kazananının kadınlar olacağı mesajını verdi.

Artuklu Belediyesi Eşbaşkan adayları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak da Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafına ziyaret gerçekleştirdi.

Mîdyad (Midyat) Belediye Eşbaşkan adayları Hikmet Duman ile Hüda Kaya Aslan da, seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Bulvarında çat-kapı yaparak el broşürleri dağıtıldı. Esnafla da bir araya gelen eşbaşkan adayları projelerini anlattı. Eşbaşkan adayları aynı zamanda aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Rişmil (Yeşilli) ilçesinde de milletvekili George Aslan birlikte çalışan eşbaşkan adayları Sami İldem ve Songül Tunç, Binebîl kırsal mahallesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Ardından ev ziyaretleri gerçekleştiren eşbaşkan adayları yurttaşlardan destek istedi.

ANKARA

DEM Parti Ankara İl Örgütü, bugünkü seçim çalışmalarını Yenimahalle ilçesinde sürdürdü. DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay ve il yöneticileri ilçedeki Digor Varlı ve Çevre Köyleri Taziye Evi’nde yapılan halk toplantısına katıldı.

 

Toplantıda konuşan Öztürk Türkdoğan ise AKP ve MHP iktidarının bir “savaş ittifakı” kurduğunu belirterek, iktidarın seçim sonrası daha büyük askeri operasyonlara hazırlandığını ifade etti. Türkdoğan, savaşa karşı barış mücadelesini büyütmek için yola çıktılarını belirterek, “DEM Parti’nin her yerde oylarını arttırması hepimizin lehinedir. Hepimizin bir arada yaşaması için gerekli ve zorunludur” dedi.

 

AKP-MHP iktidarının 8 yıldır savaşta ısrar ettiğini söyleyen Türkdoğan, “Öyle anlaşılıyor ki; seçimden sonra da bu savaşı Irak ve Suriye topraklarında daha da fazla yaygınlaştırmak istiyorlar. Çünkü bizim sahadan aldığımız verilere göre özellikle sınır kentlerine asker-polis seçmenleri kaydırarak hem oy kullandırmak istemeleri hem de akabinde operasyon hazırlıkları yapmaları durumun iç açıcı olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kürtçe konuşan Ebru Günay, Ankara’da yükselen milliyetçiliği karşı sandıklara giderek oy verme çağrısı yaparak tutuklu Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak’ın Amed’ten Ankara’ya barış köprüsü kurmak amacıyla yola çıktığını ifade etti.

Günay, sandıkta oy kullanacakların memleketlerine gitmeleri konusunda çalışma yürüttüklerini anımsatarak, bunun için il ve ilçe örgütlerine başvuru yapabileceklerini söyledi.

ÊLIH

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk’ün katılımıyla Êlih DEM Parti Seçim Lokali’nde halk buluşması gerçekleştirildi.  Buluşmaya DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, DEM Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti DBP İl Örgütü katıldı. 

Halay ve “Bijî serok Apo” ,”Bê serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde başlayan buluşmada Ahmet Türk konuştu. Türk yarın kente kutlanacak Newroz’a katılım çağrısında bulunarak,  güçlü katılım ile iktidarın saldırı politikalarının boşa çıkacağını söyledi. 

Kürtlerin onurlu barışta ısrar ettiğini kaydeden Türk, “Kürt halkı diline, kültürüne, kimliğine yani varlığına sahip çıktığı için hedefte.  Biz diyoruz ki diyalog yolunu oluşturup bu ülkeye barışı getirelim. Kürt halkı savaşın değil barışın tarafı. Onurlu barış talepleri var. Bugün tecrit ağırlaştırılmış bir şekilde devam ediyor. Bu tecridi kırmak için mücadeleyi yükseltelim” dedi. 

Buluşma, halay ve zılgıtlarla son buldu.